Media Server Software

Media Server Software

Als je SMART TV of Media player DLNA en Upnp ondersteunt, kan het handig zijn om een DLNA / Upnp server te draaien op de computer waar je al je bestanden hebt staan, zodat je de media zoals foto's, Muziek en video kunt afspelen op deze apparaten. Hieronder allemaal programma's die je opweg kunnen helpen met het delen van je bestanden.

 

Plex Media Server

Dit is een browser gerelateerde DLNA server. Redelijk makkelijk te configeren en werkt op verschillende besturingssystemen zoals Windows, Mac OS X, Linux en om NAS apparaten. Door een account aan te maken kun je de media bestanden ook buiten huis goed benaderen en bestanden zijn goed te delen met anderen. Plex Media Server is gratis voor gebruik.


Officiele website: plexapp.com

download pagina: plexapp.com/getplex

 MythTV

Deze mediaserver is voornamelijk ontwikkeld voor Linux Distro's, maar er zijn tegenwoordig ook versies in omloop voor MAC. Dus jammerlijk genoeg niet voor Windows. MythTV is al sinds 2002 en is altijd bezig met het optimaliseren en ontwikkelen van het DLNA programma.

Officiele website: mythtv.org
Download site: mythtv.org
 

Windows Media Player

Media server SoftwareEen standaard DNLA server zit ook in Windows 7. Hiervoor moet je via de mediaplayer even aangeven dat er gestreamt mag worden. Daarnaast kunt je door een bepaalde map te openen aangeven dat je deze wilt opnemen in de bibliotheek. De bestanden worden dan via de Media player zelf gedeeld via DLNA en Upnp. Media server software


Officiele website: microsoft.com

download pagina: microsoft.com

 

Tversity

Een DLNA mediaserver waarvan de makers twee smaken hebben uitgebracht. Een basic en een Pro versie, waarvan in beide gevallen een bijdrage wordt gevraagd. Het verschil tussen beide is dat met de pro versie extra webcontent is toegevoegd. Hier moet je b.v. denken aan extra TV streams zoals CNN, MTV, ESPN en nog veel meer. Basic is $3,99 en Pro $19,95. Ik heb deze zelf niet uitgeprobeerd, dus of het het geld waard is, zou ik niet weten. Tversity is alleen geschikt voor windows computers.

Officiele website: tversity.com

Download pagina: tversity.com/download

 

MeediOS

Deze gratis opensource mediaserver voor de windows besturingssystemen is nog steeds in ontwikkeling, maar al klaar voor het publieke gebruik. De ontwikkelaars beloven een snelle en makkelijke installatie en voor de rest makkelijk in gebruik.

Officiele homepage: meedios.com

Download pagina: meedios.com

 

Allshare

Een fijn programma, en zoals de naam van het programma zelf al zegt is Allshare een programma een DLNA server waarmee je vrijwel alle bestanden kunt delen. Nadeel kan zijn dat de minimale systeemeisen redelijk hoog ligt met een minimale processor snelheid van 2.33GHz en 2Gb aan intern geheugen.

Officiele homepage: samsung.com

Download pagina: Allshare

 

XBMC

Deze media server is geschikt voor Windows, Mac en Linux.

Officiele homepage: xbmc.org

Download pagina: sourceforge.net/projects/xbmc

 

Vuze

Media server softwareEen bittorrent cliënt is deze lijst? Ja zeker! Vooral als je MKV bestanden via Upnp of DLNA wilt steamen is deze Torrent cliënt een prima server om dit te doen. Vele servers hebben moeite met het spelen of streamen van MKV bestanden, maar als je net een nieuwe Smart TV hebt gekocht, wil je natuurlijk wel wat anders dan eenvoudige AVI/DivX bestanden bekijken. Activeer de Device Playback en daarop volgens zul je je Smart TV in de lijst zien staan. Sleep vervolgens de video bestanden hier naartoe als je deze af wilt spelen via DLNA of Upnp. Dit heb ik alleen kunnen testen met een Smart TV van Samsung. Met Playon HD2 is het niet gelukt.

Officiele homepage: vuze.com

Download pagina: vuze.com

 

Aanvullende gegevens